Radír szelet
Gyerekkorom kedvenc sütijét sikerült újragondolnom. Ma vendégek jönnek hozzánk, ezért anya kitalálta, hogy csináljunk már egy radírt, mert olyan rég nem ettünk. Na mondom, akkor csináljuk meg cukor helyett eritrittel is.
Ez tényleg az a sütemény, ami az abszolút kedvenc volt. Uncsiméknál, mamánál és nálunk is nagyon-nagyon sokszor elkészült és mindenki imádta.

Na szóval ez most így sikerült, nem a legszebb, de legalább finom és szerintem megszólalásig, olyan, mint az "igazi".
Az alapanyagok,
- 3 tojás
- por eritrit
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 csomag zselatin
- 2dl natur joghurt
- vanília aroma
- gyümölcs a tetejére
Első lépésként habverővel keményre kell verni a 3 tojást legalább 3 kanál por eritrittel. Én hárommal csináltam és szerintem egy kicsit lehetne édesebb. Közben meg lehet főzni a zselatint, ügyelve arra, összesen 4 része kell majd osztanunk és mindig csak egy negyedét hűtsük ki, hogy végig használható legyen. Én a két zselatint, olyan 2-2,5 dl vízben főztem meg. Mindig hideg vízbe tettem egy kis adagot. Folyékony legyen még, amikor a hozzávalókhoz öntjük, nehogy túl gyorsan megkössön. Nekem a második rétegnél jobban kellett volna sietnem, mert ahogy a képen is látszik, hullámos lett.
Ha már jó a tojás, és a zselatin első negyede hűl, akkor vegyük ki a habverő táljából a tojáshab felét. A bent maradt tojáshoz keverjük hozzá a még folyékony, de már nem forró zselatint. Majd gyorsan öntsük bele a 18cm-es tortaformánkba. (Én tettem bele egy zsírpapirt az aljára és az oldalát ki is kentem vékonyan kókuszzsírral, hogy ne ragadjon bele.) Majd tegyük be a fagyasztóba.
Megint kiveszünk egy kicsit a zselatinból. A tojáshab másik feléhez hozzátesszünk 1-2 evőkanál kakaóport, látszik a színén mikor jó, szép sötétbarna legyen. Jöhet hozzá a zselatin aztán mehet rá az első rétegre. Remélhetőleg már megszilárdult a sárga réteg, így nem fog összefolyni. Visszatesszük a fagyasztóba.
A 3 réteghez összekeverjük a joghurtot 1-2 evőkanál poreritrittel és egy kis vanília aromával. Majd beletesszük a 3. adag zselatint. Ráöntjük a barna rétegre és utána megint visszatesszük a fagyasztóba.
Tortazselé helyett, (mivel az 93%-ban cukor) én a natur zselatinhoz tettem egy kis walden farms epres szirupot, de ezt bármilyen cukormentes szörppel vagy gyümölcslével helyetesíthetjük. A megszilárdult joghurtos rétegre én áfonyát szórtam és leöntöttem a rózsaszín zselatinnal. Majd egész éjszakára betettem a hűtőbe.
Jó étvágyat hozzá! :)

